Boston Consulting Group (BCG) a inclus Xiaomi pe lista „Celor mai Inovatoare 50 de Companii în 2022”.

Această desemnare atestă angajamentul Xiaomi de a urmări inovația tehnologică și de a-și consolida capacitățile de cercetare și dezvoltare.

În al doilea trimestru al anului 2022, cheltuielile de cercetare și dezvoltare ale companiei au ajuns la 3,8 miliarde RMB, o creștere de 22,8 la sută de la an la an. La evenimentul de lansare de produs Xiaomi din august, Lei Jun, fondator, președinte și CEO al Grupului Xiaomi, a declarat că investiția în cercetare și dezvoltare a Xiaomi a crescut din 2017 cu o rată de creștere anuală compusă de 39,7% și este de așteptat să atingă 17 miliarde RMB în 2022 și 100 miliarde RMB în următorii cinci ani.

Clasamentul “Celor mai Inovatoare Companii al BCG se bazează, în mare parte, pe un sondaj la care au participat peste 1.500 de directori de inovare la nivel mondial, chestionați în decembrie 2021 și ianuarie 2022.

Acest studiu evaluează performanța unei companii luând în calcul patru categorii: gândirea colectivă globală, evaluarea „inter pares” a colegilor din industrie, schimbările din industrie, precum și crearea de valoare.

BCG publică raportul anual de inovare încă din 2003. Alte companii care se regăsesc pe lista „Celor mai Inovatoare 50 de Companii în 2022” sunt Microsoft, Alphabet, IBM, Pfizer, Coca-Cola, Tencent etc.

Xiaomi construiește o ecosferă tehnologică în continuă expansiune, care cuprinde smartphone-uri, dispozitive din categoria wearable, smart home, smart manufacturing, automobile electrice smart și roboți bionici, cu scopul de a conecta mai bine oamenii cu lumea din jurul lor și pentru a le îmbunătăți viața.

Dă-o mai departe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *