În ultimii ani am dobândit o afinitate pentru tastaturi și am început să acord mai multă atenție acestui subiect. Ca orice pasionat, sunt mereu într-o căutare continuă a setup-ului perfect. M-am decis recent ca vreau să adopt un design minimalist, unde pot să am mai mult spațiu pe birou. De asemenea am vrut să renunț și la cabluri, pentru a atinge nivelul estetic dorit.

Am găsit în sfârșit ce căutam.

ENDORFY Thock Compact Wireless: o tastatură mecanică fără fir, compactă (adică 60%) și pe care o pot conecta ușor la mai multe dispozitive simultan. Mai mult, are și acel impact vizual dorit.

Vă anunț de acum ca genul acesta de tastatură este potrivită pentru cei care sunt obișnuiți cu scurtăturile și combinațiile de taste sau pentru gameri. Designul ei este conceput în general pentru cei care se joacă și au nevoie de mai mult spațiu de mișcare pentru mouse. Revenind la ale mele, chiar dacă nu sunt un gamer înrăit, apreciez genul acesta de tastaturi pentru ca pot apăsa toate tastele, fără a mă întinde prea mult după ele și în plus ocupă foarte puțin spațiu.

De ce îmi place așa mult?

Tastatura aceasta bifează foarte multe aspecte pozitive. De la sunetul plăcut și senzația tactilă satisfăcătoare  ale  switch-urilor KAILH Box Red, la spațierea și profilul tastelor. Folosesc tastatura pentru productivitate și ocazional gaming, iar indiferent de activitate sau orele petrecute, încheieturile mele au fost relaxate iar tastatul a fost plăcut. Mă opresc puțin să fac o observație: în ciuda faptului că materialul predominant este plasticul, construcția este foarte solidă iar baza este plină, lucru ce contribuie nu doar la elementul acustic ci și la sentimentul unui produs realizat cu simț de răspundere. Piciorușele de cauciuc sunt aderente iar cele pentru înălțare sunt detașabile si se fixează magnetic. Pe spatele tastaturii se află un canal pentru a trasa la nevoie  cablul și a-l direcționa după bunul plac.

O tastatură ușor de utilizat

Întotdeauna am apreciat produsele cu utilizare intuitivă. De cum scoți tastatura din ambalaj îți dai seama care e treaba cu ea. Ai în față un cablu USB C și o unealtă de scos tastele și una de scos switch-urile (da, această tastatură are switch-uri hot swap, adică permite schimbarea lor pentru că nu sunt lipite) . Pe baza tastaturii este atașat dongle-ul wireless, in spatele ei este un sticker cu pictograme care iți arată cum se folosesc combinațiile de taste iar pe rama din dreapta este un comutator cu trei poziții: Cablu – OFF – Wireless. Recomand conectarea tastaturii prin cablu la prima utilizare, pentru a încărca complet acumulatorul integrat.

 Tasta Fn are sigla producătorului și se află pe ultimul rând în extrema dreaptă. Apreciez că funcțiile secundare precum Delete, Page Up, Page Down, tastele direcționale și controlul luminii RGB se află în jumătatea dreaptă a tastaturii pentru a fi ușor de accesat cu o singură mână în combinație cu tasta Fn. Mi-plăcut că producătorul s-a gândit la mai multe scenarii de utilizare și preferințe, iar navigarea cu tastele direcționale se poate face și cu Fn +  W,A, S  sau D, dar pentru acest lucru ai nevoie de două mâini.

Schimbarea între dispozitivele conectate wireless este super intuitivă  și se face prin combinația de Fn + Z, X și C pentru Bluetooth și V pentru dongle-ul wireless. Scenariul meu de utilizare este cam așa: Laptopul meu vechi cu bateria uzată servește pe post de desktop și este conectat la un monitor, o tabletă folosită pentru chat și multimedia și în final laptopul mai nou pe care îl am mai mereu după mine. În majoritatea timpului folosesc simultan două dispozitive iar în zilele mai aglomerate le folosesc pe toate în funcție de nevoi. Faptul că pot controla cu o singură tastatură până la patru dispozitive, fără a fi nevoit sa conectez și să deconectez cabluri este superb. Adio dezordine, mufe USB ocupate și multe periferice adunate pe birou.

Aș vrea să vă spun cât ține bateria însă de când am început să o folosesc acum două săptămâni și până în prezent când  postez acest material, ledul ce indică nivelul bateriei a rămas verde. Numai cuvinte de laudă aș putea să spun la acest capitol pentru că în tot acest timp lumina RGB a fost pornită pe ultima treaptă iar tastatura a luat pauză abia atunci când am închis biroul. Nice!!!

Am să revin cu un update atunci când se termină bateria xD.

Pentru pasionați

Tastele sunt PBT Double-Shot, adică vor fi vizibile în timp pentru ca literele nu sunt printate direct pe tastă. Am apreciat extraordinar de mult că celelalte funcții sunt inscripționate vizibil pe partea frontală a tastelor iar riscul de a se șterge este practic zero, pentru ca nu atingi niciodată acea zonă a tastelor.

Dacă vrei să schimbi tastele o poți face ușor pentru că cele Cherry sunt compatibile și există o grămadă de modele disponibile. Cablul fiind standard USB C, poate fi ușor schimbat cu unul custom pentru a atinge estetica dorită

Concluzie

Fără a mai lungii prea mult acest articol, această tastatură este un  accesoriu util care livrează ceea ce promite fără a face, zic eu, niciun compromis. Dacă ești dispus sa treci la scurtături din butoane recomand cu căldură acest model, mai ales daca ai nevoie să controlezi mai multe dispozitive. Strălucește și la propriu (RGB) și la figurat atât la birou cât și acasă și în ciuda faptului ca este neagră cu design de gaming, a primit aprecieri datorită dimensiunii și din partea feminină a celor care au văzut-o.

Mă bucur să vad ca încă mai există branduri care nu sunt în goana după trenduri și oferă produse practice, bine gândite și bine implementate pentru diferitele tipuri de  utilizatori.

Atât.

Pwp pa!

Dă-o mai departe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *