Se pare că luna aceasta este luna căștilor. Nu mă așteptam ca acum la final de lună sa am pe urechi încă o pereche dedicată jocurilor. Încă de la început Razer Kraken V3 m-a surprins plăcut, motiv pentru care vă spun de pe acum că nu prea am ce să comentez de rău asupra lor. Este acea situație mai rar întâlnită în care un produs livrează cu succes ceea ce promite, iar simplitatea lui îl face și mai atractiv. Super!

Căști cum nu am mai avut de mult

Obișnuit ca produsele de gaming să adopte forme care mai de care mai sucite, mai ales în zona de căști, Razer a mers de data aceasta pe o rețetă deja cunoscută. Cupe rotunde cu pernuțe moi și confortabile, bandă pentru cap căptușită în totalitate și o construcție din materiale de calitate, care oferă siguranță atunci când pui mâna pe ele. O combinație armonioasă de piele ecologică, metal și material plastic îți va delecta urechile în timpul sesiunilor de joacă și nu numai.

Kraken V3 sunt un tip de căști over ear, adică pavilionul urechii va fi cuprins în totalitate de jur împrejurul lui. Pernuțele se mulează foarte bine după anatomia capului, iar izolarea este aproape perfectă, cel puțin în cazul meu. Deasupra, banda se așază confortabil iar forța de apăsare este moderată, ceea ce se traduce prin mai puțin stres în cazul purtării îndelungate. În cazul meu, le-am folosit acasă, pe timp de noapte, ca să nu deranjez vecinii când mă apucă cheful

Cupa stângă prezintă un buton pentru Mute, o rotiță pentru volum și o mufă jack 3.5 mm pentru microfon. Da! Microfonul este detașabil. Cel mai mult apreciez genul acesta de implementare. Cupa dreaptă, are un singur buton care are funcția de a regla treptele de intensitate pentru vibrații. Stai ce? Ce vibrații? Ei bine, pentru a eleva experiența audio, dincolo de capsulele de 50 mm, Razer a implementat un sistem de motorașe care reacționează la frecvențele joase, mai precis la bas . Astfel, ai o modalitate directă, dincolo de sunet, de a experimenta un tunet, sau bubuitul unei explozii dintr-un joc sau film. Personal mi se pare interesant, iar funcția adaugă o nouă dimensiune consumului multimedia.

Să nu uit, pentru că vorbim despre un produs respectabil marca Razer, iluminarea RGB nu lipsește. Logourile prezente pe ambele cupe se aprind iar efectul este foarte interesant. Chiar dacă nu îl vezi în timpul purtării, satisfacția este prezentă atunci când sunt privite pe birou.

Audio

Ca să îmi fac o părere despre capabilitățile acustice ale unor perechi de căști, ascult aceleași piese pe care le menționez de fiecare dată: Dirty Nano Vs The Motans – Jackpot Remix, Pink Floyd – Time și YANIZ – Secrets. Pentru a observa atmosfera creată, mă întorc la muzica veche, iar unele dintre titlurile preferate sunt  Sade – Smooth Operator, Fleetwood Mac – Everywhere și Candy Dulfer & David A. Stewart – Lily Was Here

Pot să vă spun că pentru niște căști de gaming a căror plajă de frecvențe este de 20Hz – 20KHz, sunetul este complet, cu bas vibrant, înalte precise și medii care se deosebesc și nu se amestecă peste celelalte elemente. În combinație cu vibrația activată, experiența este una chiar foarte interesantă. Nu se compară cu echipamentele Hi-Fi însă este ceva diferit și plăcut.

La fel ca în cazul oricăror perechi de căști, sursa semnalului este și ea importantă. Având doar conector USB A, iar cablul nefiind detașabil, am testat aceste căști pe Matebook 14 (cu Linux), Zephyrus g14 și IdeaPad 16ACH6. Muzica dar și jocurile au sunat similar, cu mențiunea că sub Linux, software-ul de control Razer Synapse nu este disponibil.

Software

Vorbind de software, din interfața Synapse poți controla efectele luminoase, poți activa THX Spațial Audio pentru un sunet 3D, poți modifica egalizatorul în funcție de preferințele tale sau poți schimba setările pentru microfon în funcție de activitatea derulată.

M-am distrat foarte mult cu Hellbound, un boomer shooter pe ritm de heavy metal. Nu cred că am ucis demoni cu o pofta mai mare decât acum. Un alt joc cu voci și coloană sonoră excepționale este Cloudpunk. Lumea pare mai reală și mai captivantă, cel puțin din punct de vedere sonor.

Concluzii

Dacă vrei ca sunetul multimedia să se extindă dincolo de spațiul acustic, Kraken V3 Hypersense ar putea fi răspunsul pentru o experiența mai captivantă, fiind un model care oferă ceva extra față de o pereche convențională de căști. Singurul lucru minor pe care îl am de comentat este legat de cablul fix. Într-un moment de neatenție îl poți agăța și în funcție de cât de hotărât ai tras de el, rezultatul poate fi unul tragic pentru căști. Aș fi vrut să existe posibilitatea de a-l detașa. Chiar și așa, nu este un capăt de țară, mai ales dacă ești atent.

Prețul la momentul scrierii acestui articol este în jur de 560 de lei. Dacă mă întrebi pe mine este o sumă acceptabilă în raport cu experiența oferită dar și cu fidelitatea sunetului.

Atât!

Pwp, pa!

Dă-o mai departe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *