Începând din 2023, Polish Esports League va fi operatorul exclusiv al VALORANT Challengers East: Surge, cea mai mare competiție VALORANT din Europa Centrală și de Est.

VALORANT Este un joc multiplayer de tip FPS (first-person shooter) 5v5 și de lansarea din 2020 a reușit să își mențină 12 milioane de jucători activi pe parcursul fiecărei luni.

Primele activități ale Ligii poloneze de Esports pentru comunitatea VALORANT au avut loc în 2021, atunci când aceasta a organizat PLE.GG VALORANT Nations Circuit. Ca urmare a turneelor de succes, un an mai târziu, Riot Games a încredințat Ligii poloneze de esports organizarea VALORANT EAST: United, o competiție pentru 21 de țări din Europa Centrală și de Est. Ca parte a acestui efort, liga a implementat HUB-uri și turnee recurente care permit celor mai talentați jucători din Europa să acumuleze experiență în competițiile internaționale. 

Un nou capitol

Acum este timpul ca Polish Esports League să scrie următorul capitol al acestei povești. Aceștia vor colabora cu Riot Games la VALORANT Challengers East: Surge, prima competiție VALORANT din Europa Centrală și de Est. Începând cu 2023, Liga Esports din Polonia nu va mai fi responsabilă doar pentru introducerea de noi jucători în ecosistemul competiției VALORANT, ci va deveni și operatorul exclusiv al competiției pentru cei mai buni jucători din regiune. 

Pentru PLE, organizarea acestor turnee reprezintă un alt pas spre dezvoltarea companiei pe noi piețe, oportunități de a lucra cu noi parteneri, de a extinde structurile și de a-și dezvolta relația cu Riot Games. Challengers EAST va fi un proiect strategic pentru Polish Esports League și o ligă la fel de importantă în structurile companiei ca și PGE Champions Division. 

„Încă din prima zi a beta-ului VALORANT, visul meu a fost să aduc acest titlu în topul sălilor de esports. Sunt entuziasmat de faptul că, în viitorul apropiat, vom fi responsabili pentru circuitul de amatori și profesioniști, în mai mult de 20 de țări europene. Câștigarea licitației este, din punctul meu de vedere, o dovadă că munca continuă a tuturor oamenilor din companie a fost recunoscută de Riot Games. Vom face tot ce ne stă în putință pentru a crea un ecosistem prietenos și funcțional pentru jucători și public. Nu există nicio forță care să mă oprească din încercarea de a crea cea mai bună ligă regională din lume.”, a declarat Krystian Terpinski, Lead Project Manager pentru VALORANT Challengers East: Surge și VALORANT EAST: UNITED.

„Sunt fericiți că putem lucra cu parteneri precum Riot Games. În ultimii doi ani am făcut schimb de idei, ne-am susținut reciproc și am făcut tot posibilul pentru a dezvolta ecosistemul VALORANT. VRL reprezintă pentru noi intrarea într-un nou nivel – business, comunicare și parteneriate. Riot Games este un partener cheie pentru noi în zona ECE, iar VALORANT este un titlu strategic în ceea ce privește comunitatea și parteneriatele. Ne bucurăm că munca noastră asiduă a fost recunoscută și vom face tot ce ne stă în putință pentru a ne atinge obiectivele în anii următori”, a declarat Paweł Kowalczyk, CEO al Ligii poloneze de esports.

Nu aș putea fi mai entuziasmat să lucrez cu PLE la viitorul în esports a VALORANT în Europa Centrală și de Est. VALORANT este un sport cu o creștere rapidă și este important pentru noi să găsim un partener precum PLE care împărtășește viziunea noastră pe termen lung: de a crea cea mai bună experiență posibilă pentru jucători, echipe și fanii noștri”, a declarat Tomek Borowka, Esports Product Manager, VALORANT Challenger Leagues.

Dă-o mai departe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *