Oare trebuie să vă mai spun cât de mult apreciez în ultimii ani designul obiectelor create de producătorul chinez? Nu, nu trebuie, în schimb vreau să vă reamintesc cât de bine reușește Huawei să îmbine elementul fashion cu tehnologia și cred sincer că lor le iese cel mai bine. Zilele trecute, am avut ocazia de a ține la mână ultimul model de ceas deștept(ător – că are și alarmă :D) al gigantului tehnologic din Shenzhen. 

Mai elegant, mai rafinat, mai pătrat 

Se pare că anul acesta inginerii de la Huawei au decis să încerce și altă formă geometrică pentru noul Watch Fit 3. Ai putea spune că este foarte inspirat de cei care au mere în grădină, dar cine sunt eu să judec, că doar nu am eu fabrică de ceasuri. Cu toate acestea, rezultatul este unul de excepție. Produsul este foarte bine finisat, de la sticla de protecție a ecranului care se unește perfect cu rama metalică, la butonul și coroana rotativă care oferă un feedback tactil foarte satisfăcător. Cureaua este fină la atingere, iar ceasul se așază pe încheietură aproape perfect. Atenția la detalii nu lipsește, iar coroana menționată anterior și catarama sunt subtil gravate cu sigla Huawei. De asemenea, apreciez și accentul roșu prezent pe butonul lateral. Estetic, Watch Fit 3 este o piesă tehnologică reușită, care îmbină ca de fiecare dată eleganța cu tehnologia. Mai departe aruncăm o privire și asupra funcțiilor și a experienței de utilizare. 

Echipat pentru orice provocare 

Cu o grosime de 9.9 mm și cântărind aprox. 26 g, Watch Fit 3 este pregătit să îți ofere informații despre activitatea ta zilnică într-un mod convenabil, direct de pe încheietura ta. Este ușor de asortat cu orice ținută, nu neapărat și în cazul meu, unde albul se potrivește mai greu cu garderoba mea. Cu toate acestea, m-am bucurat că nu a trebuit să mă ating de cablul de încarcare aproape o săptămână întreagă. În tot acest timp nu am menajat ceasul și am lăsat toate funcțiile de monitorizare active.  Un alt element care mi-a plăcut în mod particular este ecranul.

Pictogramele și textul sunt foarte clare și cel mai important, informația este suficient de lizibilă în bătaia directă a soarelui grație luminozității mari (1500 nits). De asemenea, există și funcția de setare automată a intensității luminii, ca în cazul în care vrei să te uiți noaptea la ceas, să nu ai parte de o radiografie subită a retinei. 

Am testat cea mai de bază funcție a unui smartwatch și anume pedometrul. Acuratețea este foarte bună și la 50 de pași numărați abaterea este de +/- 3-4 pași. Not bad, not bad at all! Dincolo de acest aspect, ceasul poate înregistra până la 102 tipuri de antrenamente și beneficiază de animații și indicații vocale pentru exercițiile de fitness. Chiar dacă nu sunt eu mare sportiv, măcar așa din când în când, mai fac puțin stretching sau câteva flotări și abdomene, știți voi, pentru a vedea dacă încheieturile mai lucrează sau vor să își dea demisia =)). Aceste animații mi se par interesante datorită faptului că îți reamintesc cum se execută corect anumite mișcări, mai ales dacă ești ca mine și mergi la fel de des la sală precum dracul la biserică. 

Funcțiile de monitorizare a somnului și a elementelor vitale precum bătăile inimii, indicii de stres sau calculul consumului de calorii au fost actualizate iar acum sunt mai precise, în timp ce informațiile oferite de ceas sunt mai relevante pentru cei ce iau in serios activitatea fizică. Eu unu sunt mulțumit că am aflat ca dorm cât de cât decent. Am mai aflat că mersul până la metrou, spre birou și înapoi acasă nu este suficient pentru a consuma caloriile acelui burger blanaoh de la prânzul de ieri. Notă către sine: poate ar trebui să fac mai multă mișcare. 

Mergem mai departe către funcția de apel bluetooth care este acum prezentă și care te scutește de drumurile până la telefon. Eu unul am folosit această abilitate când aveam telefonul la încărcat și mă plimbam prin casă. Un alt avantaj în viața de zi cu zi este atunci când ai mâinile ocupate și nu poți ajunge cu ușurință la telefon. Pe stradă am folosit funcția de control muzical pentru a schimba piesa. Ce îmi place este faptul că daca ai local câteva piese preferate, le poți transfera în memoria internă a ceasului și le poți asculta folosind o pereche de căști bluetooth. Foarte util în timpul antrenamentelor sau la alergat, mai ales daca nu ai chef să cari după tine micul internet (telefonul)

Sistemul de operare a fost și el actualizat iar acum permite răspunsul rapid la mesajele primite prin intermediul aplicațiilor precum Whatsap, Telegram, etc. Momentan poți citi doar text, nu poți vedea poze iar emoticoanele au suport limitat. Sincer să fiu, nici nu cred că cineva ar sta  pe chat folosind un ceas. Pentru un OK, Vin imediat, Sunt pe drum sau Te sun puțin mai târziu, mie unul mi se pare suficient. 

Widget-urile au acum elemente grafice mai sugestive, iar tot sistemul de operare este mai rafinat și la fel ușor de utilizat ca și variantele anterioare. Mă opresc aici pentru a menționa faptul ca digitizer-ul (touch-ul) este foarte bine calibrat iar atingerile sunt precise. Nu am întâmpinat să apăs greșit pe niciun element grafic al interfeței, iar îmbunătățirile software în combinație cu cele hardware contribui la o experiență de utilizare fluidă și lipsită de evenimente neplăcute. Pe scurt, se mișcă bine domnule! 

Pentru a beneficia de toate avantajele ceasului, aplicația Huawei Health este necesară. Împerecherea se face prin activarea funcției bluettoth și a locației de pe telefonul mobil și în mod convenabil ceasul este descoperit și gata de utilizare în câțiva pași. Din aplicație poți schimba fețele ceasului, poți avea o vedere de ansamblu asupra tuturor datelor înregistrate de ceas, poți programa antrenamente si poți personaliza aplicațiile pentru care vrei să primești notificări. Actualizările sistemului de operare ale ceasului se realizează tot prin intermediul Huawei Health și durează câteva minute până la finalizare. Mai jos sunt câteva capturi de ecran pentru a vă face o idee despre cum arata interfața Huawei Health.

Secțiunea cârcoteală 

Dacă ar fi să am ceva de comentat în mod particular, ar fi despre rama ecranului. Am impresia că este puțin cam groasă pentru 2024 în raport cu alte produse din aceeași categorie. Aceasta este doar o observație și o preferință personală, însă la finalul zilei nu împiedică absolut deloc funcționalitatea ceasului.  

Încheierea transmisiei 

La final pot spune că așteptările avute în raport cu acest produs au fost îndeplinite, poate chiar depășite. Nu am avut neplăceri pe timpul testului iar totul a mers sfoară. Ca de fiecare dată când vorbesc despre produse marca Huawei, elementul fashion este nelipsit, în special în ceea ce privesc dispozitivele pe care le porți precum ceasuri, căști și chiar și telefoane. Watch Fit 3 este compatibil atât cu Android cât și cu iOS, iar experiența oferită este la fel pentru ambele tabere. M-am lăsat cucerit de designul și de execuția precisă a fabricantului. Produsul este capabil să ofere ore în șir de utilizare fără a-ți face griji că te lasă la greu.  

Având expuse toate informațiile de mai sus, pot afirma că Watch Fit 3 este cu adevărat un super smartwatch, însă cu toate acestea, prețul de achiziție de 769 lei mă împiedică să îi ofer abțibildul Super Chestii.  Nu mă înțelegeți greșit, încerc să privesc și din perspectiva unui utilizator cu buget mai limitat care ar putea visa la un astfel de ceas, însă efortul financiar pentru a intra în posesia lui ar fi destul de mare. Chiar și așa, dacă privești altfel situația, Watch Fit 3 poate fi o investiție pe termen lung într-un obiect care are potențialul să te servească cu succes o perioadă îndelungată de timp. 

Later edit:

Deși a trecut ceva vreme de când am scris acest material, acum pe 26 iunie încă stau cu gândul la acest ceas. Am avut ocazia să îl văd la mâna cuiva cunoscut și să mai schimb câteva păreri și gânduri despre produs. Cred că m-am pripit în a nu îi acorda abțibildul. Inițial prețul a fost cel care a condus la această decizie, însă văzându-l în acțiune după tot acest timp și observând că se comportă de parcă a fost scos din cutie acum câteva ore, m-am gândit să ii acord abțibildul Super Chestii pentru categoria lui de preț.

De asemenea am șters detaliile ofertei de lansare deoarece au expirat. Las aici însă un link către Huawei Store, magazinul oficial de unde poate fi achiziționat:

https://consumer.huawei.com/ro/wearables/watch-fit3/buy

Atât! 

Pwp, pa! 

Dă-o mai departe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *