Majoritatea dintre noi ducem un stil de viață alert, iar contextul actual forțează minimizarea timpului alocat anumitor activități, uneori chiar și cele casnice. Dacă stai la oraș, cel mai probabil, odată la două zile mobila ta este acoperită de un strat de praf proaspăt și bine așezat. Să nu mai spun că dacă nu apuci să dai cu mătura săptămânal, acele ghemotoace de praf pe la colțuri se adună,/ pufoase mici belele-/ Noapte bună!

O mână de ajutor n-ar strica, iar aceasta vine din partea  unui dispozitiv care în spatele simplicității ascunde o eficiență surprinzătoare. Frustrarea creată de praful încăpățânat poate fi tratată cu un purificator de aer, pe românește, un ventilator care pe o parte trage printr-un filtru aer murdar și pe cealaltă îl dă afară curat. Modelul despre care vorbesc astăzi este Xiaomi Smart Air Purifier 4

Ce-i asta?

Xiaomi Smart Air Purifier 4 poate fi inclus in categoria electrocasnicelor smart, care aduc un plus de confort gospodăriei moderne. Te ajută să îmbunătățești calitatea aerului dintr-o încăpere într-un mod simplu și ușor de adoptat. Purificatorul poate fi utilizat ca atare, imediat ce este conectat la o sursă de curent. Abilitățile smart constau în controlul de la distanță și afișarea informațiilor legate de aer prin intermediul aplicației MI Home, disponibilă pe Android și iOS. Aceasta este hub de gestionare a aparatelor Xiaomi dedicate locuințelor și voi vorbi despre ea puțin mai jos.

Construcția simplă a purificatorului permite integrarea discretă a acestuia în orice interior, fără a interfera cu designul general al camerei. Îl poți poziționa oriunde, dar am observat că o bună practică este ca la prima utilizare într-o camera nouă, este să îl lași 2-3 ore în mijlocul acesteia pentru a putea filtra o bună parte a prafului din aer, apoi îl poți pune unde crezi tu de cuviință.

Ușor ca tabla înmulțirii

Aparatul este unul dintre cele mai intuitive pe care am pus mâna recent. După ce îl scoți din cutie trebuie să ai grijă să dai deoparte ambalajul filtrului. Pentru a face acest lucru, gura de acces către acesta este in spatele purificatorului. Dai capacul jos, scoți filtrul, scoți plasticul, pui filtru, sfârșit. Nu ai nevoie de unelte iar totul este foarte bine gândit. Pasul următor este să îl alimentezi la o sursă de curent și să îl pornești. În fața purificatorului ai un ecran circular cu un afișaj negru si două butoane (touch). Unul pentru pornire/oprire și celălalt pentru a schimba modurile predefinite. Luna înseamnă sleep mode, “A” – modul auto, iar cele trei pictograme care seamănă cu niște valuri reprezintă cele trei praguri de putere, adică, încet, mediu și tare. Deasupra lor vei vedea niște cifre care reprezintă coeficientul de aer și dacă nu ști cum se citește pentru ca ai fost leneș si ai aruncat manualul într-un colț, sub acesta se vor aprinde doua benzi. Una verde pentru aer curat și una roșie, evident, pentru aer ce necesită purificat. Dispozitivul are senzori care citesc informația dată de aerul încăperii  și o afișează pe ecran, iar dacă este în modul auto, acesta va lua acțiune  automat. Procentajul de utilizare al filtrului este și el afișat și expemplificat în ultima fotografie*. Acesta este motivul pentru care am spus că nu ai nevoie neapărată de un telefon pentru a utiliza acest dispozitiv.

*NOTĂ: Fotografia cu filtrul ce trebuie schimbat a fost trimisă de un prieten ca și exemplu, după ce aparatul a fost utilizat aproximativ 240 de zile in modul  auto și sleep

Vezi ce face de la distanță și controlează-l de pe telefon

Ajung acum și la MI HOME, aplicația menționată mai sus. Pentru a o utiliza trebuie să faci un cont iar acesta va fi folosit pentru a controla toate dispozitivele tale Xiaomi pentru casă. Împerecherea se face foarte simplu, lasă aplicația să sa acceseze locația si wifi-ul, așteaptă puțin până purificatorul este descoperit, apasă pe el, dai un nume dacă vrei, creează o cameră și cam atat. Simplu, ușor și rapid. Acum ai control de la distanță pentru acesta. De aici poți modifica modurile de utilizare sau poți monitoriza umiditatea și temperatura din cameră. De asemenea, aplicația afișează și ea timpul de viață al filtrului. Recomand schimbarea acestuia la timp și mentenanța de bază făcută. Adică dă și tu cu o cârpă pe el când ești prin zonă că nu strică, daca tot umbli în spate sa schimbi filtrul… zic și io…

Eh? Asta e tot?

Evident că nu, dar vreau să țin acest articol cât se poate de simplu pentru a nu speria eventualii curioși cu prea multe detalii tehnice. În fond și la urma urmei nu trebuie să ști prea multă tehnică pentru a utiliza acest dispozitiv. Felul intuitiv de utilizare mă face să îl recomand tuturor, mai ales celor care stau la oraș, atâta timp cât orașul nu este în deșert. Glumesc, ce vreau să spun este că aparatul reprezintă mai degrabă un ajutor în a menține aerul curat nu un înlocuitor al activității in sine de a face curat.

Hai gata, la treabă cu voi!

Pwp.

Pa!

Dă-o mai departe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *