Astăzi am ceva foarte interesant pentru voi dar și pentru mine. O pereche de căști dedicată gamingului dar și producției audio. Razer Moray sunt monitoare in ear. Pe înțelesul tuturor, aceste căști se pretează nu doar pentru consum multimedia, ci și pentru creație muzicală.

Pentru că nu mă pot abține atunci când pun mâna pe un produs audio, instinctul meu este de desface ambalajul și de a-l conecta la cea mai apropiată sursă de semnal. În cazul acesta, un laptop Asus Zephyrus G14 cu chipset audio ALC1220. Nu este un procesor de sunet HiFi, dar nici unul care livrează un semnal slab. Prima impresie lăsată de această pereche de căști este una foarte pozitivă. În ureche stau foarte confortabil iar vârfurile sunt realizate din spumă cu memorie pentru a se mula mai bine pe forma canalului auditiv. Dimensiunea este M și nu am simțit nevoia să o schimb. În pachet mai sunt prezente vârfuri S și L, alături alături de un set complet de silicon. Apreciez foarte mult  că producătorul a pus la dispoziție această combinație pentru a putea satisface mai multe tipuri de utilizatori.

Hai să vorbim puțin și despre partea audio. Piesa etalon pe care o folosesc adesea este Rinat – It Ain’t Over (QRVZH Remix). Din perspectiva mea, această piesă este bine masterizată iar calitatea de pe YouTube  este decentă pentru un serviciu online. Melodia are pasaje unde sunt accentuate frecvențele joase și zone unde înaltele sunt evidențiate, mai ales de câtre vocea feminină.

Plaja de frecvențe la care perechea poate răspunde este de 20Hz – 24kHz. Cu siguranță nu ne aflăm în zona produselor dedicate audiofililor însă Razer Moray s-a descurcat să reproducă cu fidelitate cosniderabilă atât basul cât și înaltele, fără a distruge mediile. Fiecare element al  melodiei este ușor de identificat  iar separarea sunetelor este foarte bună.

Am testat rapid și Cloudpunk, unul dintre jocurile mele preferate nu doar pentru estetică și poveste, ci și pentru efortul depus de dezvoltator pe partea audio. Jocul are o coloană sonoră care te afundă în acțiune iar vocile sunt foarte bine înregistrate. Perechea evidențiază și îmbogățește experiența sonoră iar rezultatul este cu adevărat unul de luat în considerare, mai ales dacă esti gamer on the go.

Acestea sunt primele păreri pe care le am despre Razer Moray. Urmează să testez această pereche cu mai multe dispozitive, inclusiv telefoane și voi reveni cu mai multe detalii în curând.

Nota: imaginile sunt cu titlu informativ, direct de pe site-ul producătorului.

Atât!

Pwp,pa!

Dă-o mai departe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *