Philips a “copt” o modalitate de a introduce Funcționalitatea USB-C și în segmentul monitoarelor accesibile pentru acasă. Mai mult, a reușit să încorporeze și un panou IPS FHD cu o rată de reîmprospătare de 100 Hz pentru extra eye candy atunci când derulezi pagini web sau mai deschizi ocazional câte un joc.

Construcție

Monitorul de față nu încearcă să pară mai mult decât ceea ce este, adică un produs pe care și-l poate permite o plajă mai largă de utilizatori. Construcția sa este realizată în totalitate din plastic, iar design-ul este neutru, perfect pentru a fi utilizat, ori acasă, ori la birou. Apreciez totuși rama ecranului care este destul de subțire și creează acel sentiment de obiect modern. Piciorul acestuia nu este neapărat cel mai arătos, în schimb compensează prin funcționalitate. Amprenta sa pe birou este destul de minimală și permite reglarea pe înălțime și înclinarea monitorului. Simplu și eficient.

Ce nu înțeleg exact este de ce producătorul a ales șuruburile ca modalitate de montare a piciorului. Majoritatea monitoarelor moderne se clipsează pentru a fi ușor de montant. Din fericire șuruburile și șurubelnița sunt incluse în pachet, iar distanța dintre ele este fix de 100X100, ceea ce îl face compatibil cu un braț VESA standard, în cazul în care vrei să îl montezi astfel.

De asemenea, monitorul are și două difuzoare integrate al căror sunet nu este neapărat impresionat, dar la nevoie, sunt mai bune decât nimic.

Ecran

După cum am menționat și în rândurile de mai sus, producătorul a încorporat un ecran IPS rapid, ce se reîmprospătează la 100 Hz și are o rezoluție FHD într-o diagonală de 24 inchi. Aș spune că această combinație este fix la limită în ceea ce privește claritatea imaginilor. FHD nu este o rezoluție rea, însă cu cât crești dimensiunea ecranului, cu atât vei vedea textul și elementele grafice cu muchii neclare, ca în cazul monitoarelor de 27 inchi și rezoluție FHD. În cazul acesta, de la o distanță naturală de utilizare, 24E1N1300AE oferă imagini suficient de clare.

Culorile nu dispun de o acuratețe sporită, însă conținutul video poate fi urmărit fără probleme. Tonurile nu sunt șterse, iar contrastul este suficient de bun pentru sarcinile uzuale, precum cititul articolelor, introducerea de date în tabele sau redactarea textelor. Luminozitatea lui în schimb este destul de mică. Cu o valoare de 250 cd/m², panoul nu este foarte strălucitor și nu face față în mod optim mediilor cu lumină intensă. Extrem de deranjant nu este, dar aș fi vrut totuși ca ecranul să aibe măcar 300 cd/m².

O altă funcționalitate utilă este timpul de răspuns de 1 ms MPRT în combinație cu rata de reîmprospătare ridicată. Acestea două contribuie la o experiență de utilizare mai fluidă în cazul jocurilor. Chiar dacă nu este un monitor dedicat gamingului, am testat un boomer shooter rapid, iar efectul este foarte satisfăcător, mai ales după o zi de muncă lungă.

Porturi

Monitorul oferă conectivitatea de bază de care are nevoie orice utilizator obișnuit. Un port HDMI 1.4, hub USB și un port USB-C pentru conectarea și alimentarea unui laptop sau a altui dispozitiv compatibil până la 65 W. De asemenea, portul USB tip A cât și cel USB-C poate fi utilizat pentru încărcarea dispozitivelor chiar și atunci când monitorul nu este utilizat.

Pentru cineva care folosește ca și dispozitiv principal un laptop,la fel ca și mine de altfel,  acest monitor este super practic atunci când ai nevoie de un ecran mai mare pentru a finaliza diverse sarcini. Nu mai trebuie să pui laptopul la încărcat, să conectezi mufa video, periferice sau alte accesorii de care ai nevoie. Poți realiza același lucru folosind un singur cablu.

Un alt aspect pe care îl apreciez foarte mult și care contribuie la organizarea mai bună a cablurilor este sursa de energie integrată. Nu mai trebuie să găsești loc și pentru alimentator, sau să lași cablurile să atârne pe sub birou. Poți trasa frumos cablul de alimentare către priză, iar dacă ești suficient de îndemânatic, nici nu se vede.

Concluzie

Philips 24E1N1300AE este aproape perfect pentru utilizatorii care au nevoie de un ecran pentru sarcini de bază și puțin divertisment, fără pretenții și cu funcționalitate modernă. Consider că produsul satisface foarte bine cerințele minime pentru o experiență de utilizare actualizată, excepție făcând luminozitatea ecranului. Elementul principal care mă determină să îl recomand cu ușurință este portul USB-C care oferă o flexibilitate sporită, alături de prețul accesibil cuprins intre 660 și 770 de lei la momentul publicării acestui articol.

Atât!

Pwp, pa!

Dă-o mai departe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *