Odoamne, cel mai titrat jucător român de esports, vine să își întâlnească fanii la Palatul Parlamentului

Bucharest Gaming Week, cel mai mare și așteptat eveniment de gaming din România, debutează sâmbătă, 5 noiembrie, și ține până pe 13 noiembrie. Timp de 9 zile, pasionații de jocuri video vor putea participa, atât online și cât și offline, la cele mai tari competiții, lansări de jocuri și gadget-uri, și își vor întâlni youtuberii de gaming și jucătorii pro de esports preferați. Mai mult, elevi din mai multe licee vor ajunge în studiouri de gaming unde vor fi introduși în arta dezvoltării de jocuri.

Odoamne, cel mai titrat jucător român pro de esports, vine să își întâlnească fanii în cadrul evenimentului central de la Palatul Parlamentului, de pe 12 și 13 noiembrie. Este pentru primă oară în mulți ani când Odoamne participă la un astfel de eveniment. Nu este însă singura surpriză pe care am pregătit-o. Săptămâna viitoare vom anunța încă câteva care vor uimi publicul, și nu doar pe cel de gaming. De asemenea, suntem onorați ca în acest Gaming Week, care la noi ține 9 zile, găzduim și Universitatea Tehnică de Construcții București care a pregătit un mega turneu. Bucharest Gaming Week își deschide porțile, chiar și online, la doar o zi după ce Romanian Game Developers Association a anunțat rezultatele studiului național care confirmă că în România se joacă tot la fel de multe femei precum bărbați iar numărul amatorilor de video games cu vârste de peste 15 ani este de aproape 8 milioane. Dacă luăm în considerare și copiii între 5 și 15 ani atunci, sunt convins, avem 10 milioane de jucători în țara noastră”, spune Tudor Dăescu, Președintele Gaming Week.

Bucharest Gaming Week Online (5-6 noiembrie)

Primul weekend este dedicat evenimentului #BGW2022 online. Pe scena virtuală, gamerii se vor putea întâlni cu cei mai populari streameri din Good Gaming League, liga care de mai bine de doi ani face bine prin gaming. Antonia, JaxiTV, Mădălin, IceManLucky și Gannicus vor organiza turnee de Minecraft, FIFA23, Counter-Strike: Global Offensive, iar câștigătorii vor fi răsplătiți cu bilete la evenimentul central de la Palatul Parlamentului din 12 și 13 noimebrie. Evenimentul online poate fi urmărit pe www.bucharestgamingweek.ro.  

Mega LAN Party (8 noiembrie)

Săptămâna continuă cu cel mai mare LAN party de anul acesta. Competiția organizată la Mega Mall, va transforma marți, 8 noiembrie, etajul al 2-lea al complexului comercial într-o arenă de jocuri video, cu super premii oferite celor mai buni dintre participanți.

Turneele de Counter-Strike: Global Offensive și League of Legends vor fi găzduite de streamerii JaxiTV, imoGen și Ketaminol, care vor sta alături de gameri pe tot parcursul evenimentului. Cei care doresc să participe la LAN Party se pot înscrie pe site-ul www.bucharestgamingweek.ro.

Workshop-uri pentru liceenii pasionați de jocuri

Tot în cadrul Bucharest Gaming Week, elevii liceelor Mihai Viteazul și Tudor Vianu vor vizita unele din cele cele mai importante studiouri de dezvoltare de jocuri din România: Amber și Gameloft.

Tinerii pasionați de informatică vor învăța de la specialiștii studiourilor despre avantajele creative și profesionale de a lucra în industria de gaming, care sunt provocările, care este drumul de la idee si concept până la produsul final în crearea unui joc video, care este dinamica lucrului în echipă, cum funcționează un studio de gaming și multe alte lucruri interesante care îi vor ajuta pe elevi să înțeleagă mediul de lucru dintr-o astfel de companie.

Turneu de CS:GO pentru studenții din București

Universitatea Tehnică de Construcții București a pregătit un super-turneu de Counter-Strike: Global Offensive pentru toți studenții. Etapele preliminare ale competiției se vor disputa în cadrul facultății, urmând ca marea finală va avea loc pe scena Bucharest Gaming Week, în ziua de sâmbată 12 noiembrie, de la ora 17:30.

Săptămână culminează cu mult așteptatul eveniment central de la Palatul Parlamentului în weekend-ul 12-13 noiembrie. Gamerii se vor întâlni cu cei mai populari creatori de conținut, vor lua parte la competiții și turnee cu premii, vor (re)descoperi jocuri retro & vor testa jocuri noi, simulatoare auto, VR și multe alte surprize.

Progarmul final de la evenimentul central va fi anunțat săptămâna viitoare.

Dă-o mai departe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *