Acest material nu are nevoie de introducere? De ce? Pentru că așa am zis eu! Glumesc, glumesc, nu săriți așa, doar că istoria se repetă la fel ca în cazul FreeBuds 5i. Iar nu îmi găsesc cuvintele potrivite pentru a vă povesti despre ele…. Hai să încerc totuși.
Mici diferențe, îmbunătățiri considerabile
La exterior, 6i nu sunt foarte diferite față de predecesoarele lor. Carcasa are aceeași formă ovală, portul USB este în același loc la baza acesteia, iar butonul pentru împerechere se află tot pe partea dreaptă. Am observat în schimb că balamaua capacului este mult mai fermă.
Producătorul a reușit să înghesuie o baterie un picuț mai mare, reușind astfel să ofere aproximativ 35 h de redare a muzicii în combinație cu carcasa. Bateria căștilor nu a suferit modificări, iar conform prospectului tehnic, autonomia lor este de 8 h. La capitolul acesta nu am de ce să mă plâng. Într-o săptămână obișnuită de utilizare mixtă, nici nu m-am atins de cablul de încărcare. Aici vorbesc despre 3-4 ore de audiție zilnică dintre care aprox. 20-25 de minute petrecute în apel, totul de luni până vineri.
În weekend le-am folosit aproximativ 20 de minute pe zi și 10 minute în apel și abia duminică seara am simțit nevoia să le pun la încărcat pentru a fi gata de o nouă săptămână. Mai mult, 10 minute de alimentare la USB oferă 4 h de redare muzică. În cazul în care uiți să le pui la încarcat, le pui repede la un laptop sau la priză cât te îmbraci dimineața și ești bun de drum cât ai zice pește. Tare! Apreciez că nu au renunțat la această abilitate.
Alte actualizări au fost realizate pe partea de anulare a zgomotului. FreeBuds 6i folosesc acum tehnologia Inteligent Dynamic ANC 3.0, o soluție dezvoltată “In house” și întâlnită până acum doar la modelele PRO. În mod evident am testat această funcție și pot spune că din neatenție era să îl salut pe un șofer de pe capotă. Spre apărarea mea și a lui o dubă parcată prea aproape de zebră bloca și vederea mea și vederea lui. În orice caz, diferența față de 5i este notabilă, iar acest lucru se observă cel mai bine într-un apel pe stradă, într-o zonă aglomerată, precum intersecția de la Iancului la ora de vârf. Recomand totuși ca atunci când mergi la pas prin oraș să folosești funcția Awareness pentru a auzi și realitatea din jurul tău.
Alte mici îmbunătățiri le-am remarcat în zona de confort. Siliconul capetelor pare un pic mai dur ,însă cu aceeași maleabilitate. Am senzația că se mulează mai bine pe canalul auditiv, rezultând într-o izolare mai bună a sunetului atât din exterior spre interior cât și viceversa. De asemenea după 5 minute de purtare sunt practic inexistente și ai impresia că muzica pur și simplu se aude din eter. Îmi place foarte mult acest sentiment, mai ales în combinație cu siguranța că nu o să pierd una dintre căști în timp ce alerg după autobuz.
Ce a rămas neschimbat?
Huawei nu s-a atins de funcționalitatea tactilă pentru a controla căștile. În continuare poți atinge pe oricare dintre ele pentru a pune pauză, a schimba melodia, a răspunde apelurilor sau a schimba între modul ANC ON, AWARENESS sau ANC OFF. Gesturile au fost actualizate, iar ultimul update adaugă atingerea triplă pentru controlul muzicii.
Aplicația AI Life are aceeași interfață prietenoasă și permite gestionarea nu doar a buds-urilor ci și a altor dispozitive smart Huawei. În cazul FreeBuds 6i, poți personaliza gesturile, poți face actualizări software sau poți modifica profilul sonor utilizând câteva setări prestabilite. De asemenea, dacă dorești, poți crea un profil EQ personalizat. Eu personal nu am simțit nevoia de a umbla la setările audio deoarece sunetul oferit în modul standard este mai mult decât satisfăcător. Software-ul are și opțiunea de a gestiona dispozitivele la care au fost conectate aceste căști și de a selecta două aparate preferate.
Muzica, salvarea mea
Muzica a fost și este cel mai bună prietenă a mea. Nu vreau să afirm acest lucru desconsiderând prietenii mei reali, doar că uneori ei nu pot fi mereu disponibili, iar obiceiul meu în momentele mai puțin plăcute este de a mă afunda complet în muzică. În ultima perioadă nu am fost neapărat în apele mele și mai toată ziua, fie ca am fost la muncă, fie acasă, am lăsat ceva să cânte pe fundal.
Cu ocazia testării acestor căști am zis să las și mașina în parcare și sa mai tocesc puțin talpa pantofilor, poate niște mers pe jos mă mai scoate din stare. Așa am realizat ce am menționat mai sus despre autonomie. Wow, acum îmi dau seama că nu am condus spre muncă de mai bine de o săptămână.
Pentru că nu am cel mai organizat program, prima oară când le-am pus în urechi a fost la scurt timp după ce le-am primit, într-o seară, când tânjeam după un suc rece pe la 1 noaptea. Somn? Somnu’ e pentru cei slabi!!! Am zis că acum este ocazia perfectă de a mă conecta cu muzica preferată. Un moment de pură solitudine, alimentat de o poftă nebună de zahăr lichid. Aveam o misiune de îndeplinit și niște synth-pop de ascultat. Piesa aleasă a fost Tensnake – Overnight (feat. Fiora), o piesă la care mă tot întorc recent dintr-un motiv sau altul. Am plecat spre destinație în adierea vântului și a basului sintetizat care îmi mângâia timpanele cu vibrații calde, rotunde și plăcute. După aproximativ 30 s vocea artistei sparge această intimitate acustică creând o senzație de spațialitate grație efectului de ecou, iar căștile au reprodus perfect acest sentiment. Am continuat să mă bucur sunetul clar și bine definit, alături de răcoarea serii care părea că luptă cu asfaltul încă încins . Următoarele piese au fost Yota – Let’s Not Sleep Tonight și Gunship – When You Grow Up, Your Heart Dies. Am decis: FreeBuds 6i sunt căștile perfecte pentru a visa cu ochii deschiși la neoane și la un F40 în ore târzii. M-am simțit bine. De data asta muzica era mai aproape de mine decât în ultimele luni. Parcă nu îmi venea să merg direct acasă. Îmi intrasem prea mult în stare. După ce mi-am luat sucul mult râvnit am ocolit câteva străzi cu Kalax – The Ride și September 87 – Bad Dream baby, apoi mi-am amintit de Sebastian Gampl – Without you. Trebuia neapărat sa ascult soloul de chitara de la minutul 4:40. Ahhhh, atât de satisfăcător. Nu am ce să le reproșez căștilor, se aud bestial pentru segmentul lor de preț. Din păcate a trebuit să mă întorc acasă pentru că urma sa merg la lucru în caâteva ore, dar cui îi păsa, mă simțeam eliberat de gânduri și copleșit de simpla bucurie a muzicii.
Hai că m-am luat cu povestea și aproape am uitat să vă spun că telefonul pe care l-am folosit nu a fost al meu, ci un Pura 70 despre care urmează să vă spun mai multe cât de curând.
De asemenea, am mai testat căștile pe desktop folosind un adaptor Bluetooth obișnuit, pe laptopul meu cu Linux, un Nova 10 Pro, pe un macBook din 2015 și în final pe un iPhone XR. Pot spune că împerecherea se face rapid, indiferent de platformă, iar căștile se conectează automat la ultimele două aparate folosite. Windows-ul chiar afișează o notificare în momentul în care sunt puse în pairing mode. Eu unul le-am utilizat simultan cu laptopul și cu telefonul personal și nu am întâmpinat interferențe sau alte situații neplăcute.
Nu pot finaliza testarea unor căști fără să fi ascultat Dirty Nano Vs The Motans – Jackpot Remix, Pink Floyd – Time și YANIZ – Secrets. pentru a observa abilitățile de reproducere a frecvențelor joase, care apropo acum coboară până la 14 Hz, dar și a celor înalte precum ceasurile din Time sau vocile din Sade – Smooth Operator, Fleetwood Mac – Everywhere.
Toate sunetele se îmbină armonios, în acea amprentă caldă specifică FreeBuds.
“Chestia” aia de sfarșit
La fel ca și în cazul generației trecute, FreeBuds 6i sunt capabile sa livreze o stare, nu doar niște frecvențe plăcute urechii, oferindu-ți în același timp un sentiment de pace atunci când ești tu și muzica ta preferată versus o zi grea sau un milion de gânduri care îți stau pe cap.
Prețul lor de 500 de lei este greu de trecut cu vederea, iar în raport cu ceea ce oferă competiția, ele sunt și mai greu de ignorat. Căștile oferă rezistență la apă și praf (nu și carcasa), au o autonomie foarte bună în condiții moderate de utilizare și un sunet bestial pentru segmentul din care fac parte.
Căștile beneficiază de 50 lei reducere dacă te abonezi la newsletter și le achiziționezi din magazinul online oficial folosind linkul de mai jos:
https://consumer.huawei.com/ro/headphones/freebuds6i/buy/
Perioada ofertei este 2 iulie – 5 august 2024. FreeBuds 6i sunt disponibile în trei culori: alb, negru și moooooooooooooov, culoarea mea preferata 😀
Acestea fiind spuse, îmi este imposibil să nu le recomand cu drag iubitorilor de muzică și nu stau de două ori pe gânduri în a le acorda abțibildul Super Chestii pentru felul în care combină tehnologia de ultimă generație cu un preț de achiziție foarte bun. Nice job!
Atât!
Pwp, pa!