De câte ori vrei și tu să citești un articol online și ești bombardat cu zeci de reclame, bannere și cele mai enervante elemente de advertising: videoclipurile cu auto-play și sunet. Să nu mai spun că de multe ori dai click pe un link și ești redirecționat către nu știu ce aiureală de pagină.

Nu mă înțelegeți greșit, sunt de acord ca un web-site să afișeze reclame, însă maniera agresivă în care sunt prezentate interferează cu scopul vizitei tale pe acea pagină. Multe pagini afișează cate 2-3 sau mai multe reclame in corpul articolului și când apuci și tu să citești o frază cap-coadă, surpriză, încă o reclamă fix peste text, iar butonul de close este cât o furnică pe ecran.

O altă tehnică enervantă este tracking-ul. Odată cauți și tu un produs sau un serviciu, iar apoi oriunde navighezi pe web vezi câte un anunț referitor la căutarea/căutările tale anterioare.

Vă prezint două extensii pentru browser care oferă o experiență de navigare mai puțin intruzivă, dar care oferă și posibilitatea de a selecta paginile pe care vrei să le susții prin afișarea reclamelor.

Evident, prima este un Ad Blocker uBlock Origin, dezvoltată de Raymond Hill și a doua este un Anti Tracker Privacy Badger dezvoltată de EFF (Electronic Frontier Foundation) care împiedică site-urile să iți urmărească activitatea.

Cele două extensii sunt disponibile pe majoritatea browserelor  populare

Atentie!!! uBlock Origin pentru Microsoft Edge este sub numele de Nik Rolls, cel care a derivat extensia lui Raymond Hill pentru a fi disponibilă și pentru acest browser.

O bună practică înainte de a instala o extensie pentru browser ( sau orice altceva) este de a verifica autorul/dezvoltatorul pentru a fi sigur că nimic suspicios nu se întâmplă fără știrea ta. Adesea am găsit software cunoscut, publicat sub un alt nume (bine ascuns), menit să păcălească utilizatorii pentru a fura date.

Descarcă cele două extensii accesând link-ul specific browserului tău.

uBlock Origin

Microsoft EdgeChromeMozilla FirefoxOpera

Privacy Badger

Microsoft EdgeChromeMozilla FirefoxOpera

Mai vreau să menționez alte 2 browsere care merită încercate: Brave și Vivaldi, care au integrate o altă formă a acestor unelte software, ambele urmând aceeași filosofie, adică o experiență web mai filtrată și mai curată.

PS: Private Browsing  NU înseamnă ca ești anonim, ci doar că istoricul de navigare nu este salvat. Recomand ca după instalarea celor doua extensii să le activați și in modul Private

Dă-o mai departe

One Reply to “Două Extensii Esențiale Pentru O Experiență Web (desktop)  Mai Bună”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *