Nu refuz niciodată un joc bine făcut și cu o poveste interesantă. La recomandarea unui prieten am jucat Cloudpunk, un titlu care mi-a rămas întipărit in memorie ca tabla inmulțirii.

Lansat în aprilie 2020, Cloudpunk este un joc dezvoltat de ION LANDS și te aruncă direct in pielea personajului Rania, o fată care ajunge in orașul Nivalis pentru un nou început. Acțiunea se petrece in acest oraș futurist cu tematică cyberpunk, plin de neoane, mașini zburătoare, androizi și caractere interesante.
Companionul tău pe parcursul jocului este câinele Camus, care nu este un animal obișnuit, iar împreună va trebui să livrați colete pentru compania de livrări CLOUDPUNK. NU ÎNTARZIA și NU ÎNTREBA CE ESTE ÎN PACHET sunt singurele două reguli de urmat însă acest lucru se dovedește a nu fi atât de simplu.
Povestea se dezvoltă într-un ritm moderat și ușor de urmărit iar personajele te vor cuceri fără îndoială.
Lumea creată minuțios cu elemente vizuale tip voxels , muzica atent aleasă, efectele audio-video și vocile te vor ține lipit de tastatură printr-o experiență, zic eu, unică pentru acest gen de joc. Mai mult, ai libertatea de a explora orașul după bunul plac dar nu uita sa alimentezi naveta înainte de a pleca la drum.


Partea a doua sau DLC-ul se numeste CITY OF GHOSTS și este continuarea acțiunii cu o poveste care introduce câteva personaje noi și dezvăluie mai multe despre compania pentru care lucrezi.
Recomand să jucați părțile în ordine pentru continuitatea poveștii.

Jocul poate fi parcurs in mod First Person, Third Person sau vedere stil Platformer.

Ma opresc aici, deși aș putea să fac un întreg eseu despre cât de mult mi-a plăcut și m-a impresionat acest joc.

Cloudpunk este disponibil pe PC (Microsoft Windows) / PlayStation 4 / Xbox One / Nintendo Switch

Dă-o mai departe

One Reply to “Cloudpunk – un „must play” pentru fanii genului cyberpunk”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *